Zdravou imunitou proti kovidu!

Tento příspěvek už byl přečten 153 krát!

PŘIROZENÁ IMUNITA JE ZÁKLADEM BOJE S KAŽDOU INFEKCÍ, AŤ BAKTERIÁLNÍ, TAK VIROVOU!

Co je tedy základem imunity? V první řadě je to pohyb na čerstvém vzduchu a to bez zakrytých vstupních otvorů – zkuste jakémukoliv zvířeti zakrýt vstupní dýchací otvory a uvidíte ten šrumec, co nastane!!!
Pobyt na slunci je další podmínkou pro silnou imunitu. Potom pobyt v přírodě s přímou interakcí se stromy, rostlinami i kameny a vodou! Choďte ven, do parků, do přírody, na procházky – pohyb přispívá k posilování imunity! A hlavně je nutné posilovat imunitu přírodními zdroji nezbytného tria zinek-selen-hořčík a vitamínů C, D, E a komplex B!

Zapomeňte na roušky a respirátory – ty vám naopak imunitu ničí, ničí vaše zdraví a z levných, zejména čínských respirátorů se uvolňují plasty, nanočástice a další škodlivé, dokonce rakovinotvorné látky. Toto doporučuje 98% lékařů!

Vzpomínáte, jak jsme bojovali proti azbestu, když se zjistilo, že jeho úlomky, jež jsme vdechovali, byly označeny za jednu z hlavních příčin nárůstu rakoviny v 70.-80. letech 20. století?

Nuže, do toho!

Potraviny jako zdroj zinku
Níže uvedené potraviny jsou co do obsahu zinku tím nejlepším, co si můžeme dopřát:

  • ústřice, krevety
  • dýňová, slunečnicová a tykvová semínka
  • hovězí maso, játra, ryby
  • pivní kvasnice
  • sušené mléko, sýr
  • neloupaná semena obilnin

Vysoký obsah hořčíku podle druhu potravin:
Nejideálnější je přijímat hořčík v přirozené podobě. U mnoha potravinových zdrojů hořčíku platí, že pokud potraviny obsahují vlákninu, je v nich přítomný i tento minerál. Za skvělé zdroje hořčíku jsou považovány tyto druhy potravin:

  • ovoce – datle, banán, sušené meruňky
  • zelenina a luštěniny – špenát, artyčok (tepelně upravený a bez soli), vařená čočka, hrách
  • maso a ryby – candát, tuňák, vařená kuřecí prsa
  • ořechy – mandle, piniová semínka, kešu
  • nápoje – mrkvová, grapefruitová nebo pomerančová šťáva, červené víno

10 druhů ovoce a zeleniny, které vás nadopují vitaminem C:
1. Černý rybíz – 187 mg ve 100 g
2. Žlutá paprika – 183 mg ve 100 g
3. Chilli papričky – 109 mg ve 100 g
4. Kiwi – 93 mg ve 100 g
5. Růžičková kapusta – 85 mg ve 100 g
6. Brokolice – 83 mg ve 100 g
7. Citron – 77 mg ve 100 g
8. Liči – 72 mg ve 100 g
9. Jahody – 59 mg ve 100 g
10. Pomeranč – 50 mg ve 100 g


Přírodní zdroje vitamínu D
Přírodní zdroje vitamínu D jsou značně omezené, a proto je jen málo potravin, ze kterých ho můžeme získat. Přírodními zdroji vitamínu D jsou mořské ryby (losos, tuňák, makrela), vejce, mléko a mléčné výrobky, hovězí játra, na slunci sušené houby šitake aj. Vitamínem D jsou obohacovány i některé potraviny (cereálie, jogurty, džusy aj.). Pokud bychom ale jedli 200 g lososa denně, pokryli bychom tak denní potřebu vitamínu D.


V čem je vitamín B?
Hlavním zdrojem vitamínu B jsou sýry, maso, kvasnice, celozrnné obiloviny, ořechy a luštěniny. Doplňujícím zdrojem vitamínů jsou doplňky stravy v podobě tobolek a tekutých roztoků. Vitamíny B jsou rozpustné ve vodě a dělí s do osmi skupin – B1, B2 (riboflavin), B3, B5 (kyselina pantotenová), B6 (pyridoxin), B7, B9 a B12 (kobalamin).


Obsah selenu v potravinách:
Potravina a obsah selenu (μg/kg)
Ledviny 500 – 2000
Ryby a měkkýši 200 – 500
Vejce 100 – 200
Sýry 20 – 2000
Obiloviny 10 – 500
Ořechy 20 – 200
Para-ořechy, brazilské ořechy 2000 – 5000


Potraviny zvyšující reakci imunitního systému

Mezi potraviny, které pozitivně působí na náš imunitní systém patří medicinální houby jako je (reishi, cordyceps, shiitake). Speciálně odrůdy jako je maitake a reishi zvyšují aktivitu bílých krvinek, které jsou klíčové pro silnou imunitu.

Další potravinou je česnek, který je považován za širokospektrální antimikrobiální látku posilující imunitu. Česnek obsahuje alicin, což je sloučenina, která bojuje proti mikrobům způsobujících infekci.

Pro stimulaci imunitního systému je vhodné také colostrum, které obsahuje imunoglobuliny, které bojují s patogeny. Colostrum najdete v Performance Protein společně nativní syrovátkou a kolagenem pozitivně působí na střevo, které je centrem imunity.

Neméně důležitou potravinou je zázvor. Kromě svých protizánětlivých účinků pomáhá zázvor také čistit lymfatický systém a odstraňovat toxiny z těla.


Velmi důležitým vitamínem pro neprůstřelný imunitní systém je vitamín C

Vitamín C neboli kyselina askorbová je silným antioxidantem a v organismu se podílí na tvorbě a ochraně tkání, jako jsou kosti, kůže a cévy. Patří mezi vitamíny rozpustné ve vodě. Je bohatě přítomen v ovoci a zelenině. Doporučujeme denně užívat minimálně 1 g. Kuřáci a lidé ve stresu by měli užívat klidně 3x větší dávku, protože u nich je spotřeba vitamínu C vyšší.

Podobně jako vitamin C může být vitamin E silným antioxidantem, který pomáhá tělu odvrátit infekce. Mezi potraviny, které jsou bohaté na vitamín E můžeme zařadit mandle, arašídy, lískové ořechy, slunečnicová semínka nebo brokolice či kapusta. Vitamín E se zúčastňuje téměř 200 biochemických reakcí v těle a je velmi důležitý pro fungování imunitního systému.


DŮLEŽITÉ JE TAKÉ OMEZENÍ POUŽÍVÁNÍ UMĚLÝCH CHEMICKÝCH LÁTEK A PLASTŮ V KAŽDODENNÍM ŽIVOTĚ!

Zamyslete se, zda nenahradit umělé chemikálie přírodními zdroji dle „rad našich babiček“ – lze to vše najít na internetu… Jak a čím nahradit čistící, prací a další prostředky, jak omezit plasty a nahradit je sklem, kovem a dřevem…

Návratem k původním, přírodním a přirozeným zdrojům uděláte víc pro své zdraví a imunitu, než vlády všech zemí v čele s Gretou Thunbergovou 😉

error: Obsah je chráněný!